Ga naar de inhoud

Waarom ik vond dat security en werkplekondersteuning (nog) beter konden..

Secure At Work
Door Kenneth van Surksum |

Laatst vroeg iemand me hoe Secure At Work is ontstaan. Een uitstekende vraag, maar ik realiseerde mij daardoor ook dat ik dit verhaal nog nooit op papier had gezet. Bij deze dus: Het begon allemaal met iets wat me opviel als grote, vaak dure consultancyorganisaties werden ingeschakeld voor IT-projecten. Laat me meteen duidelijk zijn: ze hebben absoluut veel kennis en ervaring, maar ik merkte iets anders op. Iets dat wellicht herkenbaar is… 

Het handhaven van consistente kwaliteit is een uitdaging 

In de praktijk zie ik vaak dat grote consultancyorganisaties meerdere specialisten sturen, soms niet tegelijkertijd, ze wisselen elkaar ook af. Dit heeft een nadeel, want de uiteindelijke resultaten zijn dan afhankelijk van de specifieke consultant aan tafel. Met andere woorden, de ene persoon kiest voor een bepaalde aanpak, terwijl de andere een andere richting inslaat. Beide kunnen goede adviezen zijn, maar de output verschilt. Dit leidt tot veel interne afstemming, waardoor er weinig tijd overblijft om oplossingen te bouwen die herbruikbaar zijn voor andere organisaties.  

Kwaliteit aan de voorkant, ruis aan de achterkant 

Tijdens de pre-sales fase van IT-projecten worden vaak ervaren topconsultants ingezet om een solide strategie uit te stippelen en een werkbaar ontwerp te maken. Dat is begrijpelijk en op zichzelf geen probleem. Wat ik echter opmerk, is dat er “aan de achterkant,” wanneer alles daadwerkelijk wordt uitgevoerd en geïmplementeerd, zich ruis voordoet. 

Eerlijk gezegd is het uitvoeren van projecten van hoge kwaliteit een uitdaging, omdat niet overal IT-specialisten met jarenlange ervaring beschikbaar zijn. De IT-arbeidsmarkt is krap, wat helaas leidt tot te veel “ja’s” tegenover klantverzoeken die kunnen afwijken van het oorspronkelijke ontwerp. Onervaren consultants, hoe hardwerkend ook, creëren hierdoor een steeds complexere omgeving door overal positief op te reageren. 

Daarom vond ik dat het anders moest 

Mijn visie is dat geen enkele organisatie afhankelijk mag zijn van één persoon die taken uitvoert. Ik geloof echter wel dat het toepassen van bewezen best practices van Microsoft beter is dan steeds opnieuw het wiel uitvinden – ze zijn immers ontwikkeld om een reden. Bovendien geldt: hoe meer je standaardisatie en automatisering toepast, hoe beter je in staat bent om andere organisaties hiervan te laten profiteren (de mate van stapelbaar zijn). 

Daarom heb ik, in samenwerking met tal van IT-specialisten uit de praktijk, een platform ontwikkeld waarmee we via geautomatiseerde tools consistent en gecontroleerd wijzigingen kunnen doorvoeren bij al onze klanten. Persoonlijke meningen van personen zijn daardoor getransformeerd naar bewezen successen in de praktijk. Met onze oplossingen bedienen we zowel MSP/CSP-partijen als directe eindklanten om iedereen op het gebied van (cyber)security en werkplezier van dienst te zijn. 

Mijn eindconclusie 

Secure at Work is er om de basis rondom security en werkplekken te regelen. En als je dat aan ons uitbesteed dan kunnen consultants direct waarde en extra kwaliteit toevoegen aan de business van klanten. Ieder z’n vak en ongetwijfeld kunnen we van elkaar leren en elkaar versterken. 

Kunnen we je helpen op het gebied van security en werkplekondersteuning? 

Neem dan gerust contact met mij op. 

Kenneth van Surksum – Eigenaar Secure At Work & MVP

Aanbevolen Blogs

Secure At Work

Standaardisatie en Professionalisering van Managed Services

Door Kenneth van Surksum |
Lees meer >
Secure At Work, Tips

De weg naar een eenvoudiger IT-landschap: 5 essentiële tips

Door Kenneth van Surksum |
Lees meer >